Политика за приватност

 1. Ваши податоци

  1. Видот на податоци што ги собираме од вас се ваши лични податоци или се општи по природа:
  2. Лични податоци: Кога ќе се регистрирате на Платформата како член, ажурирајте ги вашите податоци, купувате било каква стока или услуга, учествувате во промоции или праќајте е-пошта до нас, Вие ни давате податоци кои ги чуваме и обработуваме. Ваквите податоци можат да го содржат вашето име, адреса, телефонски број, адреса за е-пошта, историја на трансакции на купување, интереси и други слични „лични податоци“.
  3. Општи податоци: Ние исто така добиваме повеќе општи податоци од Вас како резултат на вашите посети и користење на Платформата. Овие општи податоци не Ве идентификуваат лично и може да вклучуваат податоци како што се вашата IP адреса, датумот и времето на пристап до платформата, должината на времето кое го поминувате на платформата, историјата на прелистување (снимена од текстот и графичките датотеки кои ги содржи таа страница), интернет адресата на веб - страницата од која сте директно поврзани со нашата Платформа и други такви „Општи податоци“.
 2. Собирање и користење на податоци

  1. Сите податоци за кредитни / дебитни картички и лични податоци НЕМА да бидат складирани, продадени, споделени или изнајмени на трети страни.
  2. Повеќето платформи можат да се користат без да ни дадат било какви податоци. Сепак, одредени услуги може да вклучуваат собирање на податоци од Вас. Ние ги користиме овие податоци за да ви овозможиме подобра услуга, а особено да: водиме внатрешна евиденција; ги подобриме нашите производи, услуги и Платформата; комуникација со Вас ако сте нарачале, купиле или учествувале во нешто на платформата; Ве контактираме за цели на истражување на пазарот; и да Ви обезбедиме информации за нови можности, промоции, специјални понуди и други информации кои можеме да ги сметаме како важни за Вас. Доколку контактирате со нас преку платформата, или преку е-пошта до контактите поставени на платформата, можеме да водиме запис за таа кореспонденција.
  3. Ние ги користиме Општите податоци за да ни помогнат во тоа Платформата да биде покорисна за посетителите (вклучително и да ни помогне да ја процениме содржината од интерес за посетителите), како и за други цели како што се утврдување на техничките спецификации на платформата и идентификување на перформансите на системот или проблематичните области, за следење на активноста на Платформата, изготвување на извештаи, оценување на трендовите и на друг начин следење на начинот на кој се користи платформата, ниту една од нив нема да биде на начин на кој лично ќе ги идентификува корисниците.
  4. Некои од огласите што ги гледате на платформата се избрани и доставени од трети страни, како што се рекламните мрежи, рекламните агенции, рекламни и даватели на сегмент од јавноста. Овие трети страни можат да собираат податоци за Вас и вашите онлајн активности, било на Платформата или на други веб -страници, преку колачиња (cookies), мрежни ознаки и други технологии, во обид да ги разбереме Вашите интереси и да Ви доставуваме реклами кои се прилагодени на вашите интереси. Ве молиме запомнете дека немаме пристап до податоци што овие трети страни можат да ги соберат, или да ги контролираат. Информациските практики на овие трети страни не се опфатени со оваа политика за приватност.
 3. Неоткривање на лични податоци

  1. Вие се согласувате дека ние може да ги споделиме вашите лични податоци во рамките на нашето друштво. Ние нема да ги споделуваме, продаваме или изнајмуваме вашите лични податоци на кој било начин на трети страни надвор од нашето друштво, освен кога имаме Ваша дозвола; или ако за тоа се појави потреба согласно закон или по барање на било кој владин орган; или да ги заштитиме нашите сопствени легитимни интереси.
 4. Безбедност

  1. Одржувањето на вашите лични податоци безбедно и спречување на неовластен пристап е од најголем приоритет за нас и ние ги преземаме сите разумно неопходни чекори за да ги заштитиме Вашите лични податоци од било каков неовластен пристап, употреба, промена, откривање или уништување. Додека воспоставивме физички, електронски и менаџерски процедури за да ги заштитиме и заштитиме Вашите лични податоци, ние нема да бидеме одговорни за било кој неовластен пристап од страна на трети страни и не можеме да гарантираме дека Личните податоци што ги добивате или кои се пренесуваат преку Платформата или по електронска пошта сее целосно безбедни и сигурни.
 5. Употреба на колачиња (Cookies)

  1. Како и многу други веб-страници, платформата користи колачиња, кои претставуваат датотеки кои зачувуваат податоци на вашиот хард диск. Колачињата овозможуваат платформата да ги идентификува сопствениците на сметките, да се следат новите корисници, да се евидентираат податоците за сесијата и генерално да го оптимизира вашето искуство. Повеќето пребарувачи прифаќаат колачиња автоматски, но ако одберете можете да ги оневозможите колачињата од вашиот прелистувач. За онлајн рекламни кампањи, колачињата автоматски се бришат по еден (1) месец.
  2. Ви препорачуваме да ги оставите колачињата „вклучени“ за да можете да уживате во подобро искуство на платформата. Повремено можете да добивате колачиња од друштва што рекламираат во Наше име или во име на Нашите подружници. Ние не ги контролираме овие колачиња, и овие колачиња не подлежат на оваа Политика на приватност.
 6. Употреба на Google анализи и пиксели за следење на Google

  1. Оваа веб-страна користи Google анализи, сервис за веб-анализа на Google Inc. („Google“). Google анализите користат колачиња и / или текстуални датотеки за анализа на сообраќајот на веб-страниците. Податоците генерирани од колачињата со вашите податоци (вклучувајќи ја и вашата IP адреса) се пренесуваат на сервер на Google во Соединетите Американски Држави. Google ги обработува овие податоци за да ја процени вашата употреба на платформата, да состави извештаи за активноста на Платформата на Наше име и да испорача други сродни услуги во врска со веб-страницата и употребата на Интернет. Google исто така може да ги сподели овие податоци со трети страни доколку е тоа неопходно или ако овие трети страни ги обработуваат податоците во име на Google. Под никакви околности Google нема да ја користи вашата IP адреса во врска со други податоци обезбедени од Google.
  2. Можете да ги оневозможите колачињата од вашиот прелистувач со прилагодување на вашите поставувања на прелистувачот. Меѓутоа, во ова сценарио, можеби нема да можете целосно да ги користите сите функции достапни на Платформата. Со користење на Платформата, вие се согласувате на обработка на Google податоците што се дискутирани во овој дел на начинот предвиден во оваа Политика. Ние и нашите соодветни добавувачи и било кој од нашите акционери, подружници, матични друштва и било кој од нашите и нивните службеници, директори, раководители, членови, агенти и вработени, не се одговорни за какви било директни, индиректни, казнени, посебна или последователна штети или загуба (вклучувајќи, без ограничување, случајни и последователни штети, изгубени профити или штети што произлегуваат од изгубени податоци или прекин на работењето) кои произлегуваат од, или се поврзани со, употребата на видот на податоците дискутирани во овој дел.
 7. Следење на пиксели

  1. Facebook и Google следење на пиксели се користат на Платформата. Ова значи дека трети страни може да користат колачиња, веб-ознаки и слични технологии за да собираат или примаат податоци од платформата и на други места на интернет и да ги користат тие податоци за да обезбедат услуги за мерење и целни реклами. Ако сакате да се откажете од користењето на овие пиксели за следење, Ве молиме прилагодете ги поставките за прелистувачот.